Mi, látó emberek elképzelni sem tudjuk, hogy milyen vizuális képek élhetnek egy olyan ember fejében, aki vakon született, aki sohasem látott semmit igazán, és fogalma sincs arról, hogy ő hogyan fest. A vakok így csak a képzeletükre hagyatkozhatnak.

Az alábbi videóból kiderül, hogy a vak emberek mégis tudják, hogy miként fest egy macska, hogy az autók kerekei kör alakúak. és ajtók is vannak rajtuk.A videóban szereplő férfi, aki vakon született, a látását leszámítva, csak a többi érzékszervére hagyatkozva ismerhette, fedezhette fel a környezetét, arra vállalkozott, hogy rajzolni fog.
Először egy macskát kellett alkotnia, aminek volt feje, füle, teste, lába és farka is, ahogyan a kocsinak is lettek kerekei. Kissé meggyűlt a baja, mikor saját magát kellett lerajzolnia, de ezt a feladatot is teljesítette.
– A dolgok, amelyek megjelennek a fejemben, három dimenziósak, ezért nagyon nehéz lerajzolnom őket, és úgy is képzelem el, hogy az alkotásaim eléggé értelmezhetetlenek – mondta a férfi. Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák! tudnodkell.info