Ezt a hangulatos lámpát egy drága, csúcs-szuper példány ihlette, viszont az előnye az, hogy mi magunk bármikor olyanra formázhatjuk, amilyenre akarjuk, és sokkal olcsóbb is.

Nekünk nagyon megtetszett, biztosan jól mutat az érdekes hangulatvilágítás majd a nappaliban. De, ha jól meggondoljuk, ajándéknak is nagyon jó ötlet lehet. Csupán annyit kell tennünk, hogy beszerezünk hozzá faanyagot, egy égővel ellátott foglalatot, egy műanyag lámpacsövet, ragasztót, papírt, ceruzát, csiszolópapírt és fűrészt. A falapok méretét elképzelésünk szerint igazíthatjuk, attól függően, hogy éppen mekkora lámpát szereznék. Először a formákat rajzoljuk ki egy papírlapra, ezek lesznek a sablonok. Ragasszuk fel a fára, majd vágjuk körbe. Ezután csiszoljuk szép simára mindenik példányt.

Egy kicsit a lámpacsövet is csiszoljuk meg, hogy majd a fény legyen mattabb, érdekesebb hatású. Ezután jöhet az összerakás, kezdjük az égővel és lámpacsővel, majd építsük fel köré elképzelésünk szerint a burát. Ez utóbbit, ha bármikor megunjuk, átforgathatjuk vagy újraépíthetjük.